De komende oorlog in het Midden Oosten deel 3

Deel 3:

“U zult als een wolk optrekken tegen Mijn volk Israël om het land te bedekken. Het zal gebeuren in later tijd. Dan zal Ik u over Mijn land doen komen, zodat de heidenvolken Mij kennen, wanneer Ik door u, Gog, voor hun ogen geheiligd word.”(16)

De profetie laat zien dat het niet meer in de macht is van Gog om niet op te trekken naar Israël. Ze moeten wel. God zelf drijft ze voort. Of het nu slim is of niet, ze moeten wel. Ze zijn bereid om alles in de weegschaal te leggen om hun doel te bereiken.

In de huidige politieke situatie lijkt het Rusland te gaan om Oekraïne, maar dat is niet zo. Het is een schijnoffer, zoals we dat vanuit de schaakwereld kennen. Russen zijn schakers. Ze houden met tactiek de Westerse wereld in een houdgreep. Die hebben nu niets anders aan hun hoofd dan de gigantische problemen het hoofd te bieden, vooral op het gebied van de energievoorziening.

Maar ondertussen worden de plannen om Israel te beroven van hun gigantische rijkdom steeds concreter, steeds dreigender.

Als u het nieuws volgt dan weet u dat er opnieuw een bijeenkomst is geweest tussen Erdogan en Putin in Sochi , waar Putin een fabriek wil bouwen voor drones. Kortgeleden heeft er al een topontmoeting plaatsgevonden tussen Rusland, Turkije en Iran. En dan hebben we op de achtergrond ook nog steeds de nucleaire dreiging van Noord Korea.

De profeet Ezechiël ziet echter de reden waarom dit alles moet gebeuren. De Naam van de God van Israel moet geheiligd worden voor de ogen van de heidenvolken.

Dit laatste brengt ons tot nog een bijzonderheid in de profetie. Er wordt gesproken over de heidenvolken. En dat is opmerkelijk te noemen. Want onder de heidenvolken woont de gemeente van Jezus Christus. Mogen we daaruit de voorzichtige conclusie trekken, dat de gemeente al is opgenomen, wanneer de oorlog tegen Israël begint?

“Op die dag zal het gebeuren, op de dag dat Gog over het land van Israël komt, spreekt de Heere HEERE, dat Mijn grimmigheid in Mijn neus zal opstijgen. Want in Mijn na-ijver, in het vuur van Mijn verbolgenheid, heb Ik gesproken: Voorwaar, op die dag zal een zware aardbeving het land van Israël treffen! De vissen in de zee, de vogels in de lucht, de dieren van het veld, al de kruipende dieren die op de aardbodem kruipen, en alle mensen die op de aardbodem zijn, zullen voor Mijn aangezicht beven. De bergen zullen omvergehaald worden, de bergwanden zullen instorten en alle muren zullen op de grond neervallen.”(18-20)

Israëlische onderzoekers waarschuwen dat een verwoestende aardbeving van minstens 6,5 op de schaal van Richter naar verwachting in de komende jaren de regio zal treffen, meldt ISRAEL21C.

Deze onheilspellende voorspelling komt na het boren in de Dode Zee om onderwatergeologie te analyseren. Volgens de analyse van de onderzoekers vindt er elke 130 tot 150 jaar een sterke aardbeving plaats, hoewel er ook tussen de aardbevingen slechts enkele decennia tussenpozen zijn geweest. In 1927 raakten bij een aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter in het Dode Zee gebied honderden mensen gewond in het nabijgelegen Amman en Jeruzalem en zelfs in Jaffa. Een soortgelijke beving is zeer waarschijnlijk tijdens ons leven, zegt het team, dat werd geleid door prof. Shmuel Marco, hoofd van de Porter School of the Environment and Earth Science van de Universiteit van Tel Aviv. De resultaten van de studie zijn gepubliceerd in het tijdschrift Science Advances .

De komende aardbeving zal plaatsvinden wanneer Gog in Israël is en Israël overvalt met al zijn troepen. De overmacht zal dusdanig groot zijn dat Israel verloren is. Maar dan zal de God van Israël gaan optreden. En als eerste zal dus de grote aardbeving plaatsvinden.

Maar dat is nog niet alles, want de profetie gaat verder!

“ Op al Mijn bergen zal Ik een zwaard tegen hem oproepen, spreekt de Heere HEERE. Ieders zwaard zal tegen zijn broeder zijn. Ik zal met hem een rechtszaak voeren door pest en door bloed. Ik zal een alles wegspoelende regen, en hagelstenen, vuur en zwavel op hem doen regenen, op zijn troepen en op de vele volken die met hem zijn.”(21,22)

Er breekt een enorme verwarring uit onder de strijdkrachten die onder leiding van Gog staan. God voert een rechtszaak. En Hij doet dat door de pest te zenden en door bloed. Er komt een alles wegspoelende regen en hagelstenen. Dit laatste herinnert aan de plaag destijds in Egypte. Er komt ook vuur en zwavel, wat herinnert aan het oordeel aan Sodom en Gomorra.