De wereld van vandaag ( 21 juni 2014)

 

In een steeds onveiligere wereld komen er steeds meer vluchtelingen. Hun aantal wordt volgens een artikel in de Volkskrant geschat op 51.2 miljoen mensen. Dit aantal is zelfs groter als in de Tweede wereldoorlog. Bij gevechten in Oekraïne zijn 300 separatisten gedood tijdens gevechten. Het Ned. Dagblad meldt dat op Mali de V.N. macht die aldaar is de beschikking krijgt over drones om de burgers en de blauwhelmen te beschermen. Terwijl in de Gazastrook de bevolking lijdt onder de heerszuchtige Hamas en er op de scholen haat gepredikt wordt tegen het volk Israël, vraagt de directeur van het wetenschappelijk Instituut van de  ChristenUnie zich af of de christenpolitici niet eenzijdig opkomen voor Israël. Hij kan zich beter richten op goed onderwijs bij de Palestijnen en vrijheid van meningsuiting. En waarom de levensstandaard door Hamas voor de eigen bevolking zo laag wordt gehouden. In Israël zelf wordt getreurd om de ontvoering van drie studenten, die ontvoerd zijn. In Irak valt Isis de grootste olieraffinaderij in Irak aan. De soennitische rebellenbeweging ontziet niets en niemand en trekt moordend en verkrachtend een spoor van diepe ellende. De beweging Isis is schatrijk zo meldt een artikel in de Volkskrant, hun vermogen wordt op 2 miljard geschat.

De V.N. vreest voor een regionale oorlog in het Midden Oosten en deskundigen binnen Europa vrezen de gevolgen voor ons werelddeel. De president van Oekraïne lanceert een vredesplan voor zijn land , maar de separatisten trekken zich er niets van aan en president Putin van Rusland roept beide partijen op om te onderhandelen.

De Paus waarschuwt voor de macht van de financiële markten. En te midden van alle ellende wint Nederland met klinkende cijfers van Spanje op het W.K. en revancheert zich daarmee voor de verloren finale van vier jaar geleden.

Het Europees Joods Congres daagt Le Pen, voormalig leider van het front National voor het gerecht wegens antisemitisme.

In Nederland grijpt staatsecretaris Dekker in bij falende Evangelische scholen. Het is de eerste keer dat een bewindspersoon gebruik maakt van zijn bevoegdheid in deze.